Άγχος

Το άγχος είναι μια καθολική, οργανική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού που εμφανίζεται σε καταστάσεις που προμηνύουν κίνδυνο με σκοπό να προετοιμαστεί το άτομο να τον αντιμετωπίσει.

Κατάθλιψη

Οι οργανισμοί υγείας ανά τον κόσμο κατατάσσουν την κατάθλιψη στη δεύτερη πιο συχνή μορφή ανικανότητας- αναπηρίας και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιμετώπισή της.

Θυμός

Ο θυμός είναι μια υγιής αντίδραση του οργανισμού μας όταν αισθανόμαστε απειλημένοι, αδικημένοι ή παραγκωνισμένοι. Η έκφραση του θυμού είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική μας υγεία και για αυτό [...]

Πένθος

Ο θάνατος και, κατά συνέπεια, το πένθος ενέχουν την έννοια του αναπόφευκτου αλλά και του οριστικού. Είναι συνυφασμένα με το φόβο και τον πόνο και μπορεί να αποτελέσουν εξαιρετικά δυνατές και [...]

Εξαρτήσεις

Η εξάρτηση έχει να κάνει με την προσήλωση ενός ατόμου σε μια ουσία, ένα αντικείμενο ή ένα άλλο άτομο, σε βαθμό που να το καθιστά δυσλειτουργικό στην καθημερινή του ζωή.

Αυτογνωσία

- «Δε με ξέρεις καλά εμένα!» - «Δηλαδή εσύ πόσο καλά σε ξέρεις;» Φανταστείτε πόσο αποστομωτική μπορεί να είναι η παραπάνω ερώτηση. Επίσης, φανταστείτε πόση αλήθεια κρύβει στον πυρήνα της.

Σχέσεις

Αν και κλισέ, είναι αλήθεια: ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Είναι προορισμένος να ζει μέσα σε κοινωνικά σύνολα, να αποτελεί μέρος μικρότερων ή μεγαλύτερων ομάδων και να συναναστρέφεται άλλα [...]

Επικοινωνία

Επικοινώνησε μαζί μου. Συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου αν έχεις περαιτέρω απορίες για όποιο θέμα σε απασχολεί ή για να κλείσουμε ένα ραντεβού.

Not readable? Change text. captcha txt