Καρανικόλα Ειρήνη

Ειρήνη Καρανικόλα

Συμβουλευτική Ψυχολογία

Εκπαίδευση

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια. Στα δεκαέξι μου αποφάσισα να σπουδάσω ψυχολογία θέλοντας να αλλάξω τον κόσμο. Γρήγορα κατάλαβα ότι αυτό είναι αδύνατο, οπότε συμβιβάστηκα με την ιδέα να βοηθήσω τον κόσμο να αλλάξει. Έτσι, σπούδασα ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ενώ η αγάπη μου για τα ταξίδια και τους διαφορετικούς πολιτισμούς με οδήγησαν στην Αγγλία και την Ισπανία, όπου παρακολούθησα σύντομα προγράμματα σπουδών. Πήρα με άριστα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στην Ψυχολογία και Συμβουλευτική από το University of Sheffield, γεγονός που μου δίνει τη δυνατότητα να εργαστώ τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα.

Η ερευνητική μεταπτυχιακή μου εργασία είχε ως θέμα τις αντιλήψεις των πρώην χρηστών ναρκωτικών ουσιών σχετικά με την απασχολησιμότητά τους (employability), την οποία διεξήγαγα στο πλαίσιο της μονάδας Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ.

Έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και εκπαιδευτικών ημερίδων πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ψυχολογίας, όπως η συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, η απασχολησιμότητα, η κινητοποίηση ομάδων και η ανάπτυξη των παιδιών.

Εθελοντισμός - Εργασία

Καθόλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μου έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως ψυχολόγος εθελοντικά σε διάφορες δομές, όπως το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του ΕΚΕΨΥΕ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, τον τομέα «Ανάδυση» του ΚΕΘΕΑ για έφηβους χρήστες και τις οικογένειές τους, αλλά και σε δημόσιο σχολείο της Θεσσαλονίκης, βοηθώντας παιδιά με ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιακών διαταραχών σε συνεργασία με άλλους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς.

Έχω εργαστεί σε ποικίλα προγράμματα και θέσεις όπου προσέφερα υπηρεσίες συμβουλευτικής, θεραπείας και sandplay τόσο με παιδιά όσο και με ενήλικες με ένα ευρύ φάσμα προσωπικών και διαπροσωπικών δυσκολιών. Τέλος, έχω εργαστεί με αιτούντες άσυλο και προσφυγικό πληθυσμό στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων προσφέροντας ψυχοκοινωνική στήριξη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις που διευκολύνουν την ένταξή τους στον αστικό ιστό και ενισχύοντας το κοινωνικό δίκτυο των ενδιαφερομένων.

Συνεργάζομαι σταθερά με λογοθεραπευτήριο όπου παρέχω υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και συστήματα οικογενειών.

Ελεύθερος Χρόνος

Τον ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω συνήθως διαβάζοντας βιβλία ψυχολογίας και μυθιστορήματα, βλέποντας ταινίες και προσπαθώντας να ταξιδεύω όσο το δυνατόν περισσότερο. Το δικό μου αγχολυτικό και τρόπος χαλάρωσης είναι τα παζλ, ενώ η μαγειρική και το καλό φαγητό είναι εκτός από διασκέδαση και η αδυναμία μου.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων με αριθμό μητρώου 2336

Επικοινωνία

Επικοινώνησε μαζί μου. Συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου αν έχεις περαιτέρω απορίες για όποιο θέμα σε απασχολεί ή για να κλείσουμε ένα ραντεβού.

Not readable? Change text. captcha txt